top of page

Cum aleg un psiholog bun?

Actualizată în: 17 feb. 2023


Găsirea unui psiholog bun poate părea uneori o sarcină dificilă. Ne vin în minte tot felul de întrebări: Ce inseamnă un psiholog bun? Cum găsesc un psiholog bun? Ce fel de psiholog este cel mai bun pentru mine? Cu toate acestea, există anumite criterii pe care le poți urmări atunci când te hotărăști să mergi la un psiholog. În rândurile urmatoare vom dezvălui 5 pasi pentru alegerea unui psiholog bun.


Ce înseamnă un psiholog bun?


1. Un psiholog bun trebuie să fie acreditat

În primul rând, asigură-te că psihoterapeutul (psiholog ce a urmat una sau mai multe formări în abordările terapeutice) sau psihologul pe care îl alegi are o licență valabilă și că a absolvit o instituție de învățământ acreditată. Este bine să verifici dacă psihologul pe care vrei să-l alegi este acreditat de către Colegiul Psihologilor.


2. Alege un psiholog bun după recenzii

In al doilea rând, este important să iei în considerare recomandările și recenziile celor care au apelat la serviciile psihologului pe care îl alegi. Informatiile pe care le vei primi de la clienți actuali sau din trecut vor oferi o imagine mai clară despre ce să aștepți, astfel încat să poti lua cea mai bună decizie.

Poți cere recomandări de la prieteni, rude sau colegi care au apelat la serviciile unui psiholog bun și au fost mulțumiți de acestea. De asemenea, poți căuta recenzii online ale psihologilor din zonă pentru a avea o idee despre experiențele altor clienți.


3. Ce tip de terapie parctică un psiholog bun?

Nu există o rețetă universală, astfel că un psiholog bun nu poate fi definit de tipul de terapie pe care îl practică. Cele mai comune forme de terapie sunt: psihanaliza, terapiile scurte orientate pe probleme specifice, hipnoterapia, terapia cognitiv-comportamentală sau terapia de familie și de cuplu. Înainte de a programa o întâlnire cu psihologul, asigură-te că înțelegeți ce tip de terapie practicată acesta și alege forma de terapie care crezi că se potriveste cel mai bine nevoilor tale.


4. Cum te simți în prezența psihologului?

Este important să te simțiți confortabil și în siguranță în prezența psihoterapeutului tău, astfel încât să te poți exprima liber și să îți poți împărtăși gândurile și sentimentele. De asemenea, înainte de a începe terapia ar trebui sa stabilești o primă sedință în care să vă cunoașteți. Acest lucru te va ajuta să vezi dacă poți stabili o conexiune și nivelul de confort pe care îl simți în prezența psihoterapeutului ales. Îți vei da seama dacă ai găsit un psiholog bun, dacă acesta te ascultă în mod activ și prezintă un intereres autentic față de problemele tale. Un psiholog bun este o persoană caldă și empatică. Un psiholog bun nu va da sfaturi ci te va însoti în drumul tău spre auto-cunoastere astfel încât tu vei găsi raspunsurile cele mai bune pentru problemele cu care te confrunți și rezolvări petru obiectivele pe care le-ați stabilit.

Dacă nu te simți confortabil cu terapeutul, discută cu el despre aceast lucru și întreabă-l dacă există alte opțiuni pe care le puteți lua în considerare. Un psiholog bun își cunoaște bine limitările și te va îndruma către un alt tip de terapie atunci când constată că abordarea lui terapeutică nu ți se potrivește.


5. Consecveța

Rezultatele unui psiholog bun depind în cea mai mare măsură si de consecvența cu care tu urmezi terapia. Astfel, este important ca odată ce ai ales un psihoterapeut să te implici în terapie și să-i acorzi timpul necesar.


Căutarea unui psiholog bun nu ar trebui să fie o fie o sarcină dificilă astfel că, la Soultherapy ne-am asigurat că vei întălni psihologi acreditați ce îmbină cu succes o solidă pregătie profesională cu calitătile umane atăt de necesare unui bun terapeut. Aici vei găsi sprijinul potrivit în depășirea problemelor cu care te confrunți fie că este vorba de depresie, anxietate, probleme de cuplu sau dinamica familiei.

39 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page