top of page
Outdoor Wedding Shoot

Psihoterapia de Cuplu

Ce este psihoterapia de cuplu?

Prin psihoterapie de cuplu definesc o relație sigură bazată pe confidențialitate, încredere, respect și acceptare, o formă de tratament psihologic al dificultăților emoționale, de comunicare în relația de cuplu. Cu ajutorul psihoterapeutului veți reuși să depășiți simptomele sau comportamentele care dăunează relației.

Acest tip de terapie are ca scop atingerea unor obiective de cuplu. Cei doi parteneri ai cuplului își vor fixa obiective comune, pe care vor încercă să le atingă cu ajutorul psihoterapeutului. De exemplu:

•   Dacă vreți să schimbați ceva intre voi - să evitați un divorț sau pur și simplu să vă îmbunătățiți comunicarea în cuplu;

•  Dacă ați aflat că partenerul/a vă este infidel/ă;

•  Dacă viață sexuala suferă modificări;

•  Dacă vă confruntați cu probleme de infertilitate;

• Dacă nu vă mai simțiți acceptați, înțeleși, iubiți sau doriți. 

Dacă vă regăsiți în vreuna dintre situații, dacă viață voastră s-a schimbat și nu în sensul dorit, nu vă mai regăsiți în relația pe care o aveți sau vreți să schimbați ceva, este indicat să vă adresați unui specialist pentru ca problemele să se rezolve și pentru a nu lasă ca acestea să vă afecteze în continuare.


La ce ar trebui să te aștepți de la prima ședință de psihoterapie de cuplu?

Prima ședință are rolul de cunoaștere,  iar pe mine ca psihoterapeut mă ajuta să observ ineracțiunea dintre voi. Fiecare partener își prezintă viziunea pe care o are asupra relației și a problemelor din cuplu. De asemenea se stabilesc așteptările pe care le aveți de la mine și de la ședințele de psihoterapie.

Psihoterapeutul nu judecă și nu este părtinitor cu niciunul dintre parteneri, rolul lui este de a vă ajuta să descoperiți nevoile partenerului, să vă îmbunătățiți comunicarea și să descoperiți ceea ce vă doriți cu adevărat.

Daca nu vă simțiți confortabil să vă exprimați deschis unul în prezența celuilalt, se recomandă uneori și ședințe de psihoterapie individuală.

bottom of page