©2018 by soultherapy.ro

Psihoterapia de Cuplu

Ce este psihoterapia de cuplu?

Prin psihoterapie de cuplu definesc o relatie sigura bazata pe confidentialitate, incredere, respect si acceptare, o forma de tratament psihologic al dificultatilor emotionale, de comunicare in relatia de cuplu. Cu ajutorul psihoterapeutului vei reusi sa depasesti simpomele sau comportamentele care dauneaza relatiei.

Acest tip de terapie are ca scop atingerea unor obiective de cuplu. Cei doi parteneri ai cuplului isi vor fixa obiective comune, pe care vor incerca sa le atinga cu ajutorul psihoterapeutului. De exemplu:

  • Daca vreti sa schimbati ceva intre voi - sa evitati un divort sau pur si simplu sa va imbunatatiti comunicarea in cuplu;

  • Daca ati aflat ca partenerul/a va este infidel/a;

  • Daca viata sexuala sufera modificari;

  • Daca va confruntati cu probleme de infertilitate;

  • Daca nu va mai simtiti acceptati, intelesi, iubiti sau doriti.  

Daca va regasiti in vreuna dintre situatii, daca viata dumneavoastra s-a schimbat si nu in sensul dorit, nu va mai regasiti in relatia pe care o aveti sau vreti sa schimbati ceva, este indicat sa va adresati unui specialist pentru ca problemele sa se rezolve si pentru a nu lasa ca acestea sa va afecteze.


La ce ar trebui sa te astepti de la prima sedinta de psihoterapie de cuplu?

Prima sedinta are rolul de cunoastere,  iar pe mine ca psihoterapeut ma ajuta sa observ ineractiunea dintre voi. Fiecare partener isi prezinta viziunea pe care o are asupra relatiei si a problemelor din cuplu. De asemenea se stabilesc asteptarile pe care le aveti de la mine si de la sedintele de psihoterapie si setam impreuna cadrul terapeutic.

Daca problemele sunt prea grave sau nu va simtiti confortabil sa va exprimati deschis unul in prezenta celuilalt, se recomanda uneori si sedinte de psihoterapie individuala.