top of page

Ce sunt adictiile?

Actualizată în: 31 mar. 2020


Adictiile sau dependentele sunt stari care se refera la situatii de intoxicare cronica ce rezulta din administrarea unei substante, plante , stimul sau medicament și care se manifestă prin nevoia de a continua această administrare. Aici pot enumera dependenta de fumat, de alcool, de jocuri de norc, de ecran, etc.. Astazi voi vorbi despre tratamentul dependentei de tutun cu ajutorul hipnoterapiei.

Este vorba despre a percepe procesul temut de a renunța la fumat ca pe ceva natural, inconstient si fara sindrom de abstinenta.


Aceasta procedura de renuntare fara sindrom de abstinenta se realizeaza datorita utilizarii hipnozei:

- Hipnoterapia are o eficacitate de 80% (similara altor tratamente cu hipnoza);

- Are o rata de recidiva foarte mica in comparatie cu alte abordari terapeutice;

- Nu veti avea sindrom de abstinenta;

- Ajuta la scaderea nivelului de anxietate (nu numai in timpul tratamentului, dar si ulterior);

- Nu veti simti nevoia de o compensatie suplimentara, cum ar fi cresterea apetitului;

- Veti fi capabil sa iesiti si sa traiti cu fumatori fara sa fiti tentat sa fumati;

- Veti abandona mirosul de tutun de pe maini, haine, masina si casa;

- Obtineti o stima de sine crescuta.


Acest tratament al fumatului presupune:

- 1-2 sesiuni saptamanale

- se pot inregistra sesiunile si asculta intre sedintele de terapie; se pot asculta seara inainte de culcare si pot fi eficiente si daca adormiti in timp ce ascultati insa este de preferat sa le ascultati in stare de veghe.

- pe cat de ciudat pare, este recomandat sa purtati asupra dvs pachetul de tigari pe toata durata tratamentului, deoarece nu este interzis sa fumati atata timp cat faceti lucrul acesta in modul indicat de terapeut.


Discrierea primelor sesiuni:

1. Problema este evaluata si vi se aminteste ca nu va trebui sa depuneti eforturi pentru a opri fumatul, deoarece trebuie sa fie o consecinta automata. Se realizeaza o sesiune hipnotica individualizata si exclusiva in acord cu ceea ce a fost colectat în timpul interviului cu dvs., care va actiona impotriva anxietattii si al obiceiului automat de fumat.

2. Rezultatul obtinut este ca adesea persoana a intrerupt fumatul sau a redus consumul cu usurinta si fara a trece prin sindromul de abstinenta. Sugestiile hipnotice vor fi facute astfel incat sa nu se produca o crestere in greutate iar scaderea consumului de tutun sa isi continue panta descendenta.

3. Se considera tratamentul terminat atunci cand clientii au ‘’uitat’’ sa mai fumeze. In acest moment lucram cu posibilele recidive pentru a ne asigura ca persoana nu va fuma din nou. Prevenirea recidivei este cea mai importanta actiune de tratament.

46 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page