top of page

Ce este anxietatea?

Actualizată în: 31 mar. 2020


Anxietatea este o stare afectiva caracterizata printr-un sentiment difuz de insecuritate, de neliniste, in legatura cu un pericol potential sau perceput. In unele cazuri, pericolul care induce starea de anxietate nu este conștientizat de cel afectat, aceasta resimtind o stare de neliniste fara a putea numi pericolul fata de care resimte această neliniste. Atunci cand nu este constentizata, anxietatea poate lua forma unor simptome exclusiv fizice, din această cauza, cei afectati putand ajunge sa creada ca sufera de o afectiune organica. Anxietatea resimtită exclusiv prin simptome fizice face parte din categoria tulburarilor psiho-somatice.

Anxietatea excesiva reprezinta o problema foarte frecvent întalnită in viata de zi cu zi. Aproximativ 25% din populatie sufera de anxietate care ar necesita tratament într-o anumita perioada a vietii lor, iar alti 25% au forme de anxietate mai puyin severe.

Simptome comune tuturor tipurilor de anxietati:

- reactii fizice – transpiratie, tremuraturi, batai rapide ale inimii, dificultati în respirație, greață, leșin;

- ganduri disfunctionale – „ daca o sa vorbesc in fata publicului, si o sa gresesc, toată lumea o sa ma creada incompetent” .

- comportament de evitare – o persoana anxioasa poate sa ajunga sa evite foarte multe situatii. Faptul că are ganduri negative si evalueaza irational situatiile care ii provoaca anxietate, emotii negative foarte intense, reactii fizice puternice, si eventual experiente negative, plaseaza persoana într-un cerc vicios, din care nu poate sa iasa.


Hipnoterapia in tratarea anxietatii


Utilizarea hipnozei ericksoniene in tratarea anxietatii este cea mai potrivită și mai eficientă. Primul lucru pe care trebuie să-l subliniem este că hipnoza produce o relaxare minte-corp aproape întotdeauna necunoscută de client / pacient.

El își exprimă, de obicei, surpriza și bunăstarea la sfârșitul sesiunii.

Tulburările de anxietate, dacă sunt prelungite în timp, pot evolua în depresie, deci este important să abordăm problema în stadiile incipiente.


Intrebari frecvente despre cum functioneaza hipnoza in tratarea anxietatii:


De ce functioneaza?

Procesul hipnotic calmeaza anxietatea, indifferent de continutul sesiunii. Hipnoza si auto-hipnoza relaxeaza, calmeaza si normalizeaza semnele vitale si plaseaza clientul/ pacientul intr-o perspectiva a normalitatii si stabilitatii din care sa actionize mai usor pentru a trata cauza , care poate genera anxietate.


Este hipnoza eficienta in tratarea anxietatii?

Rezultatele sunt foarte satisfăcătoare, toți pacienții / pacienții au raportat o mare îmbunătățire a nivelului lor de anxietate.

Acest lucru este natural deoarece procesul hipnotic facilitează integrarea noilor obiceiuri și senzații. Toti clientii care au beneficiat de hipnoterapie declară că nivelul lor de anxietate a dispărut.


Cate sesiuni sunt necesare?

Nu pot fi garantate un numar fix de sedinte , acest lucru depinzand de fiecare persoana in parte. Dar de obicei 8-10 sedinte pot fi suficiente.


66 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page