top of page
Poza scriitoruluiPsiholog Loredana Stan

Ce este stresul?

Actualizată în: 31 mar. 2020


Stresul- reprezinta sindromul de adaptare pe care individul il realizează in urma agresiunilor mediului; ansamblu care cuprinde incordare, tensiune, constrangere, forta, solicitare. Orice tip de stres apare pe fondul adaptarii permanente a organismului la mediu, cand se poate produce un dezechilibru marcant între solicitările mediului și posibilitățile de răspuns reale ale individului. Stresul apare cand acest echilibru se perturba.

Sindromul burnout - reprezinta o stare de epuizare, atât fizica cat si psihica, care apare in special la persoanele a caror profesie implica o responsabilitate deosebita si interactiuni frecvente cu oamenii. Apare tot mai frecvent în epoca moderna si conduce la scaderea performantelor la locul de munca, afecteaza relatiile cu cei din jur si calitatea vietii individului.

Avand in vedere multitudinea si complexitatea cauzelor si manifestsrilor, in tratarea sindromul burnout se impune in primul rand urmarea unei psihoterapii .


Hipnotearapia in tratarea stresului


Utilizarea hipnozei ericksoniene in tratarea stresului este cea mai potrivita si mai eficienta. Primul lucru pe care trebuie sa-l subliniem este ca hipnoza produce o relaxare minte-corp aproape intotdeauna necunoscută de catre client. El isi exprima, de obicei, surpriza si starea de bine la sfarsitul sesiunii.


Diferitele niveluri de stres pot produce probleme fizice, psihologice, comportamentale si / sau intelectuale.

Cele mai commune sunt:

• Nivelul de anxietate persista in timpul perioadelor de repaus , chiar in perioada vacantelor

• Uneori exista presiune in piept și dificultați de respirație.

• Tulburari de somn (insomnie care apare la începutul noptii sau în timpul acesteia)

• Dificultatea de concentrare in timpul muncii intelectuale (incapacitatea de a prioritiza, organiza sau gestiona timpul)

• Incapacitatea de a deconecta grijile (ganduri recurente sau obsesive)

• Probleme psihosomatice (psoriazis, hipertensiune arteriala, arsuri la stomac, dureri de cap, intestin iritabil etc.)

• Toate aceste probleme dispar de obicei atunci când persoana își recapătă echilibrul și se întoarce pentru a-și gestiona viața în mod corespunzător.



Întrebari frecvente despre hipnoza in tratarea stresului


De ce functioneaza?

Hipnoza și auto-hipnoza relaxeaza, calmeaza, normalizeaza semnele vitale și pune clientul intr-o perspectiva a normalitatii si stabilitatii.


Intrebari frecvente:


Este intradevar eficienta hipnoza in tratarea stresului?

Rezultatele sunt foarte satisfacatoare, toti clientii/pacientii inregistreaza o inbunatatire considerabila a nivelului de stres care este mentinuta de-a lungul anilor indiferent de circumstante. Acest lucru este natural deoarece procesul hipnotic faciliteaza integrarea noilor obiceiuri si reactii.


Cate sesiuni sunt necesare?

Nu pot fi garantate un numar fix de sedinte, acest lucru depinzand de fiecare persoana in parte. Dar de obicei 8-10 sedinte pot fi suficiente



32 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page